Twee aanhoudingen na autoinbraak in Westwijk

Dinsdagochtend om 03.20 uur kreeg de meldkamer van de politie een melding van een autoinbraak op Heemstede in Westwijk. Direct zijn meerdere politie-eenheden waaronder de hondengeleiders en de politie van Aalsmeer/Uithoorn ingezet.

Door een alerte melder werd een signalement gegeven en door een andere getuige de locatie waar de verdachten voor het laatst waren gezien. Eenmaal ter plaatse hoorde de chef van dienst, die ook onderweg was gegaan, geritsel vanuit de bosschages komen. De omgeving werd afgezet en de hondengeleider heeft toen twee verdachten kunnen aanhouden. Deze zijn overgebracht naar het cellencomplex.

Tijdens de fouillering werden een busje pepperspray, handschoenen, een kleine zaklamp en divers gereedschap aangetroffen. Een van de verdachten bleek ook nog gesignaleerd te staan voor 68 dagen gevangenisstraf. De andere verdachte moet nog enkele verkeersboetes betalen.