‘Unibail-Rodamco wil van Stadshart Amstelveen af’

Unibail-Rodamco wil van zijn  winkelcentra Stadshart Amstelveen af. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met ingewijden. Ook Stadshart Zoetermeer zou in de etalage komen te staan. De verkoop zou samen circa 550 miljoen euro moeten opbrengen.

De Frans-Nederlandse vastgoedreus zou makelaar Cushman & Wakefield voor de verkoop hebben ingeschakeld. Beide partijen onthouden zich van commentaar., schrijft Pieter van Erven Dorens op de website van De Telegraaf

Stadshart Amstelveen telt 130 winkels en 9 miljoen bezoeken per jaar. Zoetermeer heeft 107 winkels en 10 miljoen bezoekers.

Unibail is al langer bezig minder prestigieuze bezittingen van de hand te doen en in plaats daarvan te investeren in projecten op toplocaties die de concurrentie van webwinkels beter aan zouden kunnen. In Nederland zou Unibail dan alleen zijn winkelcentra in Almere en Leidschenhage overhouden.

Unibail wilde graag uitbreiden en verbeteren in Amstelveen en had daarvoor de Schilderbuurt op het oog. Daar zijn al veel woningen opgekocht. Het college van B&W stak echter een stokje voor de plannen en sindsdien lijk Unibail minder enthousiast over Amstelveen.