Vierde editie Jazz in het Dorp weer ouderwets goed

Een muziekje, een drankje, een hapje en héél véél gezelligheid. De organisatie van de vierde editie van Jazz in het Dorp ging gewoon door waar het was gebleven: een ijzersterk Amstelveens evenement neerzetten dat zonder moeite in één adem kan worden genoemd met Koningsdag. Duizenden bezoekers genoten weer met volle teugen van een (gratis!) festival dat louter door vrijwilligers wordt gedragen. Burgemeester Mirjam van ’t Veld had zondag in Museum Van der Togt nog uitgebreid stilgestaan bij de inzet van de vrijwilligers op deze dag. 

Veel liefhebbers waren ook getuige van het optreden van headliner en afsluiter Mathilde Santing. Zij gaf een excellent optreden maar moest blijkbaar nog wel even wennen aan de ongedwongen sfeer bij Jazz in het Dorp. Mensen die vrolijk aan het bijpraten waren, werd dan ook door Santing verzocht om dat in de Dorpstraat te doen. Haar verzoek kon rekenen op applaus van de liefhebbers die wel alleen voor de muziek waren gekomen.

RTVA komt later vandaag met een samenvatting van Jazz in het Dorp.

Foto: Geertje Visser