Wijkplatform Patrimonium fleurt de buurt op

Wijkplatform Patrimonium gaat samen met ondernemers aan de Amsterdamseweg de bloembakken in de winkelstraat onderhouden. Die kregen met Burendag een opknapbeurt. Op deze manier wil het wijkplatform de positieve energie van Burendag 2017 vasthouden. Deze week zijn gieters overhandigd aan de middenstanders.

Het wijkplatform betaalt de gieters. Die worden in de winkels van ondernemers neergezet. Vanuit de winkels mogen vrijwilligers van het wijkplatform de planten water geven die op Burendag zijn geplant. De uitbaters van H. Zelhorst B.V. Elektra en Dylan’s Bloemen hebben zich beschikbaar gesteld als watertappunt. Ook bij kapsalon Strak kan men terecht om water te halen. Sommige winkeliers vonden het handiger om de nieuwe bloemen zelf water te geven. Het gaat om uitvaartwinkel Yarden en Kaaspaleis Delicatessen. Wijkplatform Patrimonium is erg blij met het enthousiasme van de winkeliers. Het was helemaal leuk om te horen dat Braaaf Ruitersport de planten al verwent met emmertjes water.

Wijkplatform Patrimonium heeft Burendag 2017 aangegrepen om de winkelstraat Amsterdamseweg op te fleuren. Een aantal bloembakken stond te verpieteren. Daarom vervingen vrijwilligers in een stralend herfstzonnetje verdorde planten en onkruid door blauw-paarse bloemen die tegen een stootje kunnen.

Het planten van de bloemen bracht de buurt samen. Een aantal winkeliers was zo enthousiast over de actie van het wijkplatform dat ze gratis hapjes en drankjes doneerden aan de tuinierende vrijwilligers. Het gaat om natuurwinkel De Halm, Stronkhorst Keurslager, Henri Bloem Amstelveen, Patisserie Prenger, het Kaaspaleis Delicatessen en afhaalrestaurant Palinuro.

De donaties van de winkeliers maakten de wijkpicknick in het Broersepark aan het einde van de middag extra feestelijk. Jeu de Boulesvereniging Bulderbaan toonde zich een fantastische buur door stoelen en tafels uit te lenen. Albert Heijn van der Linden leende enkele karretjes die handig waren bij de logistiek. Tientallen buurtbewoners hadden in de keuken gestaan om hartige taart, guacamole, diverse salades en gevulde eitjes te delen met hun buren.

Als Burendag 2017 iets duidelijk maakte is dat mensen niet alleen Amstelveen maken maar ook Patrimonium. Buurtbewoners die graag meer willen weten over de activiteiten van Wijkplatform Patrimonium kunnen een kijkje nemen op de Facebookpagina Patrimonium Amstelveen of een mailtje sturen aan patrimonium@wijkplatform.info.