World Tour beachvolleybal komt naar The Beach Aalsmeer

Topbeachvolleybalteams uit het internationale beachvolleybalcircuit, zestien dames- en zestien herenkoppels, het stempel World Tour en de perfecte omstandigheden voor een beachvolleybalfestijn. Het zijn dé ingrediënten die het in alle opzichten de moeite waard maken om in de laatste week van oktober een bezoek te brengen aan The Beach in Aalsmeer. Van 25 tot en met 29 oktober vindt daar namelijk een groots internationaal volleybaltoernooi plaats.

Er zijn punten te verdienen voor de olympische ranking en een toernooi dat deel uitmaakt van de EK-kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap dat in 2018 in Nederland wordt gehouden.

Op basis van ranking plaatsen de beste twaalf koppels zich direct voor het hoofdtoernooi. De resterende vier teams komen uit de kwalificaties die starten op woensdag 25 oktober. Het hoofdtoernooi start donderdag (dames) en vrijdag (heren) dat wordt vervolgd met de finalerondes op zaterdag en zondag. Over het aantal inschrijvingen valt al te melden dat zich een sterk internationaal deelnemersveld aan het vormen is. Naast de topteams uit eigen land zijn alle sterke Europese landen vertegenwoordigd. Maar ook van buiten Europa stromen de inschrijvingen binnen met onder andere teams uit Canada en Nieuw-Zeeland.