Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

De provincie Noord-Holland voert van 2 tot en met 4 november 2017 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct onder de Amstel (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en de Waterwolftunnel onder de Ringvaart (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer). Het verkeer op de N201 wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

De N201 wordt ter hoogte van het aquaduct over de Amsteldijk in Uithoorn afgesloten van donderdagavond twee november 20.00 uur tot vrijdagochtend drie november 05.00 uur. Het verkeer tussen de Middenweg Bovenkerkerpolder in Uithoorn en de aansluiting met de N196 in De Ronde Venen wordt omgeleid via de Amsterdamseweg en de N196.

De Waterwolftunnel wordt afgesloten van vrijdagavond 3 november 19.00 uur tot zaterdagochtend 4 november 06.00 uur. Het verkeer op de N201 tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg in Haarlemmermeer wordt met gele borden omgeleid.

Voor de veiligheid en doorstroming in de Waterwolftunnel moet de tunnel regelmatig worden onderhouden. Meestal gebeurt dit terwijl de tunnel open blijft voor verkeer. Drie keer per jaar wordt de tunnel afgesloten voor de veiligheid van het onderhoudspersoneel en een snel verloop van de werkzaamheden. De Waterwolftunnel krijgt niet alleen preventief onderhoud, maar er vinden ook inspecties en testen plaats. Bovendien worden wanden en markeringen gereinigd en de veiligheidsmiddelen gecontroleerd. Om het verkeer zo min  mogelijk te hinderen vinden de werkzaamheden ’s avonds en ’s nachts plaats.