Amstelveense basisschool De Cirkel wint uitzending Lang Leve de Muziek Show

De kinderen van basisschool De Cirkel uit Amstelveen hebben zaterdag 21 oktober in de uitzending van Lang Leve de Muziek Show te horen gekregen dat ze mogen optreden op het Kerst Gala 2017 in Ahoy. In deze aflevering van het muzikale spelprogramma van AVROTROS gingen drie scholen uit Noord-Holland de strijd met elkaar aan. Ze deden verschillende spellen en jurylid Roel van Velzen beoordeelde de muziekvideo’s die ze hadden gemaakt. De Cirkel maakte een video onder leiding van youtuber Noah van Ponkers.

Lang Leve de Muziek Show is een muzikaal spelprogramma, dat iedere zaterdag te zien is bij AVROTROS op NPO Zapp. Het tv-programma wordt gepresenteerd door Romy Monteiro en Buddy Vedder. In iedere uitzending staat een provincie centraal en wordt een school gekozen die mag optreden op 14 december, in de grootste schoolband van Nederland op het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy. Daar is de koning Máxima, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, één van de aanwezige gasten.

Méér Muziek in de Klas is een initiatief van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas dat hiervoor nauw samenwerkt met de verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst en de PO-Raad, AVROTROS, NPO en VandenEnde Foundation. Onder de ambassadeurs bevinden zich onder meer singer-songwriter Ilse DeLange, voorzitter van de PO-Raad Rinda den Besten, directeur Koninklijk Concertgebouworkest Jan Raes en cultureel ondernemer Joop van den Ende