Amstelvener vrijgesproken in zaak rond plofkraak Twello

Een 26-jarige man uit Amstelveen is vrijgesproken in een zaak rond een plofkraak in Twello. Hoewel er vluchtscooters in de woning van een andere verdachte werden aangetroffen, kon de rechtbank door een gebrek aan bewijs niet tot een veroordeling overgaan. Drie andere mannen uit Amsterdam en Twello zijn veroordeeld tot 26 en 30 maanden celstraf.

De plofkraak vond plaats in september 2016 en was de eerste in Nederland waarbij gebruik werd gemaakt van zware explosieven. Het bankgebouw en omliggende winkels raakten hierbij zwaar beschadigd. Er werd een buit van 205.000 euro meegenomen, maar de vijf verdachten werden dezelfde dag nog opgepakt in een woning in Twello, waarbij het geld ook werd gevonden. De daders moeten een schadevergoeding van ruim 167.000 euro betalen aan de Rabobank.