ARC blijft ongeslagen in de Eerste Klasse

Zondag 8 oktober nam het eerste team van de Amstelveense Rugby Club het op tegen URC1, de nummer twee van de competitie. Dat het een moeilijke wedstrijd voor ARC kon worden, bleek al in de openingsminuten. Door een ongedisciplineerd Amstelveen en een erg fysiek team uit Utrecht kwam de thuisploeg nauwelijks aan spelen toe. Utrecht drukte veel en dwong ARC te verdedigen in eigen helft. Echter, door een paar mooie uitbraken wist Amstelveen plots veel terrein te winnen en drie tries snel achter elkaar te scoren. Ruststand 17-7.

De tweede helft kreeg ARC door dat de wedstrijd gewonnen kon worden met wijd en open spel. Dit resulteerde in een compleet andere wedstrijdbeeld dan in de eerste helft. Het zichtbaar conditioneel sterkere ARC kwam aan spelen toe en liet mooi rugby zien. Hierdoor wist Amstelveen hun voorsprong te vergroten naar 43-12.

Door deze winst behoudt de ongeslagen Amstelveen de koppositie in de competitie.