Computerkunstenaar AlexP vestigt aandacht op belevingscentrum Amstelveen InZicht

In opdracht van gemeente Amstelveen heeft computerkunstenaar AlexP een lichtpresentatie gemaakt om mensen te attenderen op belevingscentrum Amstelveen InZicht aan het Stadsplein. De presentatie is te bekijken op een groot beeldscherm boven de ingang van Stadsplein 103, waar ook boekhandel Venstra en de bibliotheek zijn.

Belevingscentrum Amstelveen InZicht opende in juni de deuren. Het is de centrale plek waar Amstelveners terecht kunnen voor informatie over de nieuwe Amstelveenlijn, de verbreding van de A9 en de plannen voor het Stadshart. Amstelveen InZicht heeft inmiddels al honderden bezoekers mogen verwelkomen, maar omdat het gevestigd is op de tweede verdieping, is het vanaf de straat niet zichtbaar. De lichtpresentatie moet voorbijgangers op het centrum attenderen.

AlexP, die overigens de komende winter met een kunstwerk op het Amsterdam Light Festival staat, heeft voor Amstelveen InZicht een digitale presentatievorm ontworpen. Het beeld ervan verandert continu. De teksten zullen regelmatig aangepast worden aan activiteiten die vanuit Amstelveen InZicht, de bibliotheek en Venstra worden georganiseerd. Het scherm gaat iedere ochtend om 7.00 uur aan en om 19.00 uur weer uit.

Amstelveen InZicht is open op woensdag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur, op donderdag van 12.00 tot 20.00 uur en iedere eerste en derde zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Iedere woensdagmiddag houden omgevingsmanagers en communicatieadviseurs van het Stadshart en de Amstelveenlijn spreekuur, iedere donderdagmiddag houden deskundigen van het project A9 spreekuur.

Meer informatie, activiteiten en nieuws over de drie grote projecten zijn te vinden op de website van Amstelveen Inzicht: www.amstelveeninzicht.nl.