Detroit ook als dinsdagmatinee in Cinema Amstelveen

Detroit is de nieuwste film van de veelgeprezen Oscarwinnares Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty, The Hurt Locker) en neemt je terug naar de heftige jaren zestig: rassenrellen in Amerika. Vijftig jaar nadat de Motor City in de zomer van 1967 door felle onlusten werd getroffen, zijn de lessen van toen nog altijd actueel. Geheel in de stijl van de regisseuse is Detroit een indrukwekkende film gebaseerd op ware gebeurtenissen. Tijdens één van de grootste en meest dodelijke volksopstanden uit de geschiedenis kwamen destijds 43 mensen om, 189 raakten gewond en maar liefst 7200 werden gearresteerd.

De film zoomt in op één specifiek incident dat tijdens de rellen plaatsvond in het Algiers Motel. Daar worden drie Afro-Amerikaanse burgers doodgeschoten door de (blanke) politie van Detroit, de staatspolitie en leden van de National Guard. Star Wars-acteur John Boyega speelt de Afro-Amerikaanse beveiliger Melvin Dismukes. Hij raakt bij het incident betrokken en lijkt geheel machteloos wanneer hij door de blanke betrokkenen wordt aangewezen als de moordenaar.

Detroit is slechts drie keer te zien in Amstelveen. Op dinsdag 31 oktober om 15.00 uur en vrijdag 3 en maandag 6 november ook als avondvertoning om 19.30 uur.

Entreebewijzen zijn online te bestellen via www.cinemaamstelveen.nl.