Eerste editie Mini City op Stadshart Amstelveen in herfstvakantie

In  de herfstvakantie, van 21 tot en met 29 oktober, kunnen kinderen van drie tot tien jaar op het Stadshart in Amstelveen voor één dag hun favoriete beroep uitoefenen. Tijdens de eerste editie van Mini City in Nederland krijgen kinderen de kans om in acht speelplaatsen op spelenderwijs diverse beroepsthema’s te ontdekken.

Zo is er op het Binnenhof een schoonheidssalon, theater, supermarkt, politiebureau, pizzeria, bloemist en een bouwplaats.Onder professionele begeleiding kunnen de kinderen hun eigen invulling geven aan het beroep van hun keuze. De kinderen kunnen een heus diploma halen na het uitoefenen van een beroep, waarna ze weer een ander beroep kunnen uitproberen. Naast het op opdoen van ‘werkervaring’, is er een treasure hunt in het Stadshart waarbij er items uit de winkels van Mini City verstopt zijn in de etalages van de winkels in het winkelcentrum.

“Na de succesvolle Europese tour, zijn wij trots dat de eerste Nederlandse editie van dit educatieve kinderevenement plaatsvindt in ons winkelcentrum. Kinderen maken hier tijdens de herfstvakantie onder professionele begeleiding op een speelse manier kennis met diverse beroepen. Per themawinkel leren zij de basishandelingen die nodig zijn voor het uitoefenen van het beroep. Na afloop van een activiteit krijgen zij zelfs een diploma. De winkels in Mini City zijn tijdens de herfstvakantie dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Het evenement is gratis toegankelijk, het enige wat men nodig heeft is een Personal Shopping Card die gratis aan te vragen is en bovendien nog vele leuke extra’s en kortingen biedt!” aldus Ben Verheijen,centrummanager van Stadshart Amstelveen.

Voor meer informatie: www.stadshartamstelveen.nl