Energieontbijt over verduurzamen jaren ’30 woningen

Duurzaam Amstelveen, Villa Randwijck en New NRG organiseren vrijdagochtend 3 november een energieontbijt in opdracht van de gemeente Amstelveen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om van 09.00 tot 11.00 uur ideeën en tips uit te wisselen over verduurzaming van hun jaren ’30 woning. Het ontbijt is dit keer op de nieuwe locatie van wijkonderneming Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark 10 in Amstelveen.

BBA-wethouder Peter Bot (Duurzaamheid): “Na drie ‘pilot’ EnergieOntbijten zien we dat het gesprek over duurzaamheid in Amstelveen op gang komt. Daarom heb ik besloten de energieontbijten voort te zetten. Doel is mensen met interesse in duurzaamheid bij elkaar te brengen, samen initiatieven te ontwikkelen en uit te voeren. In Randwijck staan veel huizen uit de jaren ’30 en daar leeft de vraag: ‘hoe kan ik mijn huis verduurzamen, zonder het karakteristieke uiterlijk van de woning aan te tasten? Tijdens dit ontbijt geven enkele professionals hier tips over. Het is ook interessant voor bewoners van andere jaren ’30 woningen zoals in Elsrijk en Patrimonium.”

Sprekers zijn: Reinier Schneider van het Regionaal Energieloket over groene kansen in de wijk, Dave van Dongen van Greentec Sense over zonnepanelen, dakpannen en andere duurzame oplossingen, Matthijs Bourdrez van Solar Sedum over de combinatie van zonnepanelen en een groen dak en Carina Dijkhuis, aanjager van het Duurzaamheidsfonds in Amstelveen over de mogelijkheden van dit fonds. Aan deelname aan het ontbijt zijn geen kosten verbonden.

Wil je  ook meeontbijten en aan het gesprek deelnemen? Dan kun je je aanmelden via de nieuwe coördinator van het EnergieOntbijt: Jacqueline Quarles van Ufford, jrvquarles@gmail.com. Iedereen is van harte welkom en je kunt inlopen vanaf 08.30 uur.