Herbert Raat benoemd tot lijsttrekker VVD Amstelveen

Herbert Raat is maandagavond tijdens de ledenvergadering van de VVD Amstelveen en omstreken unaniem benoemd tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De huidige VVD-wethouder liet tijdens zijn benoeming weten “het een voorrecht te vinden” om de rol van lijsttrekker voor de derde keer te mogen vervullen.

Hij sprak zijn dank uit aan de leden, bestuur en fractie voor het vertrouwen. In zijn toespraak blikte Raat terug op de afgelopen jaren. “Ondanks de economische crisis staat Amstelveen er goed voor. ‘Een verleden heb je, toekomst moet je maken’, vind ik altijd een mooi citaat”, aldus Herbert Raat. ”Het is geen vanzelfsprekendheid dat het goed gaat, elke dag zullen we voor Amstelveen moeten knokken”.

Raat vindt het belangrijk dat de financiën op orde gehouden worden. “Zo worden we niet gedwongen ons ’tafelzilver’ zoals groen en de sportvelden in de uitverkoop te doen. Ik blijf me graag voor u en de rest van Amstelveen met hart en ziel inzetten. Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit de gemeente blijft waar je graag wilt wonen en ondernemen. Een plaats waar onze kinderen goed kunnen opgroeien en waar je oud wilt worden”.

Bestuursvoorzitter Claudio Mancinelli vertelt dat Herbert Raat voor de derde keer gekozen is op basis van bewezen ervaring en zijn tomeloze inzet voor Amstelveen. In de campagne zal hij support krijgen van een team van sterspelers waarmee hij Amstelveen maximaal zal kunnen bedienen.

Sinds 2014 beheert Herbert Raat als wethouder de portefeuilles financiën, zorg en gezondheid, wonen, A9, vastgoed, Stadshart en personeelszaken.