Herfstwandeling met GroenLinks door de wijk Bankras-Kostverloren

GroenLinks organiseert op zaterdag 4 november een bomenwandeling onder leiding van Paul Tensen. Paul is vakbekwaam hovenier en heeft 30 jaar bij de gemeentelijke Plantsoenendienst gewerkt.

Via het wijkpark op de heuvel, langs de watergordel en dan tussen de villa’s naar de groene strook, genaamd Groene Schakel terug naar Alleman. Er zijn veel bijzondere bomen te bewonderen, zoals de (Valse) Christusdoorns, de (Valse) Acacia’s en de Japanse Notenboom (Ginkgo), die uit China komt. Maar ook struiken, zoals Hortensia’s, Fluweelbomen en Gelderse Rozen kunnen we bewonderen. De destijds heringerichte Populierenstrook De Groene Schakel gaan we van noord naar zuid doorlopen. De tocht is ook prima te maken met rolstoel, rollator of kinderwagen. De wandeling duurt tot ongeveer 12.00 uur.

Er wordt om 10.00 uur gestart vanaf het Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyende Wijngaerdt 1.