‘Herinrichting centraal plein Campus Uilenstede’ beste idee van Amstelveen

De jury, onder leiding van wethouder Jeroen Brandes, heeft op 9 oktober bekend gemaakt dat het idee ‘Herinrichting centraal plein Uilenstede’ als beste idee van Amstelveen uit de bus is gekomen. De uitslag is voor 50% bepaald door de stemronde van het publiek en voor de andere 50% door de vakjury. De wedstrijd vormt een onderdeel van Mensen maken Amstelveen.

Wethouder Jeroen Brandes: “Er zijn ruim veertig hele goede initiatieven ingediend voor de wedstrijd ‘het beste idee van Amstelveen’. Uit deze inzendingen zijn er tien geselecteerd waar op gestemd kon worden en waar de jury een oordeel over kon vormen. De vakjury zat grotendeels op één lijn met de publieksjury. De winnaar gooide bij beide jury’s hoge ogen. Ook over de overige plaatsen was weinig verschil van mening. En omdat het zulke goede ideeën zijn, gaan we alle tien de initiatieven honoreren! ”

Het idee ‘Herinrichting centraal plein Campus Uilenstede’ is van de bewoners zelf. Ze willen dat het centrale plein een sociale ontmoetingsplek en daarmee het hart van de campus Uilenstede gaat vormen. Op een gedeelde tweede plaats zijn geëindigd: het badje in het Urbanuspark in Bovenkerk, de buurtmoestuin in het Oude Dorp en een kindergraffiti-project in Randwijck.