Marokkaanse dag op basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel

Op basisschool ‘De Zwaluw’ in Nes aan de Amstel is de afgelopen vijf weken hard gewerkt binnen het thema Afrika & Azië. Dit thema kwam op diverse manieren terug in alle vakken. De leerlingen zijn op verschillende manieren in aanraking gekomen met deze twee werelddelen. Er is onder andere gekookt, gezongen, toneel gespeeld, een werkstuk gemaakt en de leerlingen zijn op een creatieve manier bezig geweest.

De Zwaluw heeft op 16 oktober bezoek gehad van de Ziezobus Marokko van het Tropenmuseum. De leerlingen van groep drie tot en met vier kenden de medewerkers van de Ziezobus al van de vlogs die ze de week voor hun komst hebben gekeken als voorbereiding op deze dag. Een aantal leerlingen hebben een verrukkelijke soep gekookt, zodat de hele school de Marokkaanse keuken kon ruiken en proeven. Andere leerlingen hebben een workshop gekregen over de karakteristieke mozaïekkunst in Marokko. Zij hebben mozaïek gelegd, geleerd hoe de mozaïek is opgebouwd en waar je deze meestal tegenkomt. De laatste groep heeft de betekenis van enkele Marokkaanse symbolen geleerd. Zij kregen de opdracht om een symbool na te maken en deze, met de betekenis erbij, aan een ander te geven.

Omdat groep één en twee ook meer van Marokko te weten wilden komen, mochten ook zij mozaïeken en koken. Deze leerlingen hebben couscous gemaakt en een heerlijke soep gekookt onder begeleiding van twee ouders met passie voor de Marokkaanse keuken. Als klap op de vuurpijl mochten de leerlingen zelf alles opeten.

Al met al een fantastische dag waarbij alle leerlingen van Basisschool ‘De Zwaluw’ weer op een andere manier hebben mogen leren.