Martin Kortekaas lijsttrekker GroenLinks Amstelveen

GroenLinks Amstelveen heeft haar conceptkandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 gepresenteerd. Volgens de partij is de lijst “een mooie mix van ervaring en talentvolle nieuwkomers.”

Lijsttrekker is Martin Kortekaas, hij is ook nu al fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad. Op de tweede plek een ander vertrouwd gezicht, Stieneke Kruijer. Beiden hebben ervaring in de Amstelveense gemeentepolitiek en zijn gezaghebbende raadsleden.

De lijst gaat verder met nieuw politiek talent, op nummer drie staat Cheimaa Aouni. Op vier de geboren en getogen Amstelveense Ilika Polderman, die jong én ervaren haar burgerzetel wellicht gaat inruilen voor een raadszetel. Met z’n 21 jaar is de jongste op de lijst student Lennart de Looze, op plek 5.

Huidig raadslid Gert-Jan Slump staat op 6 en op 7 het burgerraadslid Joachim van der Steen. Plek nummer 8 wordt ingevuld door een nieuw gezicht, Brenda de Kort, zij is ook de campagneleider van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op 9 staat Leendert van de Merbel, hij is eerder raadslid in Moerdijk geweest. Burgerraadslid Jan Vink sluit de top 10 van de GroenLinks lijst.

GroenLinks heeft de lijst onder meer aangevuld met alle oud-fractievoorzitters, tot 25 in totaal. Op 26 november stelt de Algemene Ledenvergadering de definitieve kandidatenlijst vast. Fractievoorzitter Martin Kortekaas: ‘met deze lijst gaat GroenLinks vol vertrouwen de campagne in, we bieden we een duidelijk alternatief in de Amstelveense politiek. GroenLinks staat voor eerlijk delen en een schone leefomgeving.’

De complete lijst:

1. Martin Kortekaas
2. Stieneke Kruijer
3. Cheimaa Aouni
4. Ilika Polderman
5. Lennart de Looze
6. Gert Jan Slump
7. Joachim van der Steen
8. Brenda de Kort
9. Leendert van de Merbel
10. Jan Vink
11. Karel Vlieger
12. Anuska Bruijninckx
13. Frans Sam
14. Trijntje de Kraker
15. Albert Cohen
16. Dorien Keus
17. Kees van Tilburg
18. Hester van der Sloot
19. Albert Maarse
20. Romke Hekstra
21. Dorien Mijksenaar
22. Tessa van Wijnen
23. Paul Regouin
24. Sander Mager
25. Axel Boomgaars