Medewerker Schiphol verdachte in cocaïnenetwerk

Met de aanhouding van acht verdachten op woensdag 4 oktober zegt de politie een cocaïnenetwerk te hebben opgerold. Een van deze acht verdachten was werkzaam op Schiphol, een ander had familie werken op de luchthaven. Tevens wisten verdachten vermoedelijk via hun netwerk wanneer transporten in havens of op Schiphol zouden binnenkomen en hoe zij de verschillende controles konden omzeilen.

‘Als een soort makelaar lijkt de hoofdverdachte de juiste personen te hebben gezocht. Vaak mensen met een strafblad op het gebied van verdovende middelen,’ meldt de politie. De hoofdverdachte werd al in juni dit jaar aangehouden nadat in zijn woning werd onderhandeld over de aankoop van duizend kilo coke. Hij zit nog steeds vast. Ook zijn 62-jarige moeder en zijn 36-jarige vrouw zijn nu aangehouden.

De overige verdachten zijn een 55-jarige Haarlemmer, een 44-jarige Amsterdammer, een 43-jarige man uit ’s Gravenzande, twee Hagenaars van 37 en 44 en een 46-jarige Leidenaar. Deze laatste man is op Schiphol aangehouden toen hij naar het buitenland wilde vliegen.

Na de aanhouding van de hoofdverdachte eerder dit jaar zijn onder meer een kilo cocaïne en tientallen pillen aangetroffen. Daarnaast zijn duizenden euro’s cash, een geldtelmachine, een smalapparaat met sealbags en een dure Audi in beslag genomen.

Bij de doorzoekingen in diverse woningen op woensdag 4 oktober zijn onder andere enkele tienduizenden euro’s aan geld, een Volkswagen Tiguan en een Audi SQ5 in beslag genomen. Eerder al zijn na de aanhouding van de hoofdverdachte onder meer een kilo cocaïne, duizenden euro’s cash en een dure Audi in beslag genomen.