Nieuwe black metal-show naar P60

Amstelveen maakt zich op voor een nieuwe editie van Diabolica Sonis. De organisatie die eerder al bands als Marduk, Nargaroth en Vader naar P60 haalde pakt op zondag 19 november weer uit met een line up die de (black)metal zal doen watertanden.

Het Noorse Gorgoroth, vernoemd naar de welbekende asvlakte uit de boeken van J.R.R. Tolkien, werd in ’91 opgericht door gitarist Infernus. Tot nu toe werden er negen studio albums uitgebracht, met ‘Instinctus Bestialis’ uit ’15 als laatste wapenfeit. Eind november komt bovendien de re-issue van ‘Under The Sign Of Hell’ uit. De band is befaamd om de controverse die hen vaak omringd en kan makkelijk in één adem genoemd worden met Marduk, 1349 en Darkthrone. In het kader van hun 25-jarig bestaan speelde de band dit voorjaar nog in Tivoli, waar het publiek werd behaagd met een strakke serie black metal klassiekers.

Al sinds ’93 laat Gehenna een onuitwisbare indruk achter op de extreme black metal scène. Debuut ‘First Spell’ eikte de weg, opvolger ‘Seen Through The Veils Of Darkness’ zorgde ervoor dat hun naam definitief gevestigd werd. Na ‘Murder’ (2000) en ‘WW’ (2005) duurde het vervolgens tot 2013 voordat we weer iets van de mannen hoorden, maar ‘Unravel’ was het wachten meer dan waard! Op dit laatste wapenfeit implementeert de band het beste van eerdere albums, verhalen de teksten meer en meer over het (aankomende) post-apocalyptische tijdperk en is het weer compromisloze black metal wat de klok slaat!

Vanuit het zonnige Griekenland komt het in 2011 gevormde Amken naar Amstelveen als support. De band is duidelijk beïnvloed door de grote thrash metal bands uit het wereldbekende Bay Area, Californië, maar tourde ook met acts als Six Feet Under, Skeletonwitch en Suicidal Angels. Na hun ‘Adrenaline Shot’ EP uit 2014 tourt de band nu door Europa met eerste full-length ‘Theater Of The Absurd’.

Lucifer’s Dungeon is het geesteskindje van Cain, die de act in eerste instantie als 1-mans-band begon. Live wordt hij inmiddels bijgestaan door verschillende gastmuzikanten. De atmosferische muur van geluid die hij optrekt is zo dan ook gegarandeerd. Naast Gorgoroth noemt Cain ook Arckanum en Moevot als grote inspiratiebron. Vanavond speelt de band werk van het in 2016 verschenen ‘The Dark Army Raises’, terwijl er het afgelopen jaar nieuw materiaal is geschreven.

Kaarten kosten in de voorverkoop €18,00 en aan de deur op de dag van het evenement €20,00

De gaat zaal gaat open om 16.00 uur, het concert begint om 16.30 uur.