Nieuwe elektrische fietsen voor Amstelveense zorginstellingen

Bij twee zorginstellingen van Brentano in Amstelveen zijn nieuwe speciale fietsen afgeleverd. Met de aanschaf van de fietsen kunnen ouderen die slecht ter been zijn toch genieten van het leven buiten.

De éne fiets is afgeleverd bij verzorgingshuis Huis aan de Poel en betreft een Velo Plus rolstoeltransportfiets. Mensen blijven dan in hun eigen rolstoel zitten en kunnen op deze manier genieten van bijvoorbeeld de natuur. Zonder tilhulp of veel krachtsinspanning van de begeleider, wordt de rolstoel op het plateau van de fiets gereden. Door de elektromotor is er een comfortabele trapondersteuning die het fietsen nog gemakkelijker maakt. Met fixeerhaken wordt de rolstoel vastgezet en er is voor de passagier een heupgordel, zodat er veilig gefietst kan worden.

De tweede fiets is afgeleverd bij Nieuw Vredeveld. Dit betreft een Fun2Go duofiets. Een driewiel-tandem waarbij de twee berijders naast elkaar zitten zodat er onderweg makkelijk gekletst kan worden. De zittingen zijn draaibaar, zodat het opstappen helemaal eenvoudig wordt.

De fietsen zijn met trots geleverd door Van Rietschoten Tweewielers die een speciaal tarief voor de zorginstellingen hanteerde.

Foto: Gonnie van Rietschoten