Onrust na fotograferende man bij school in Westwijk

Onrust onder Westwijkse ouders op sociale media gisteren. Omstanders zagen een onbekende man vanuit zijn auto foto’s maken van spelende kinderen op het schoolplein van basisschool De Westwijzer. Volgens een getuige zou de man zijn weggereden nadat mensen argwaan kregen. Getuigen hebben wel het kenteken van de man genoteerd.

De directeur van De Westwijzer heeft inmiddels in een mail aan alle ouders laten weten dat er direct actie is ondernomen. Zo hebben de leerkrachten vandaag opdracht gekregen extra alert te zijn tijdens het buitenspelen.

Geen bezorgdheid
Ook de politie is bij de zaak betrokken en heeft de directeur laten weten dat de betreffende persoon inmiddels is gecontroleerd. Dit heeft geen aanleiding tot bezorgdheid gegeven bij de politie.

De school blijft toch alert, maar ziet na overleg met de politie geen reden om verdere maatregelen te nemen.

Foto: Google Maps