Pizzeria Oude Dorp moet binnen zes weken stoppen met houtoven

Eindelijk succes voor de bewoners van Tempelhof in het Oude Dorp. Zij strijden al lange tijd tegen de roet- en rookoverlast die een houtgestookte pizzaoven van pizzeria Gusto aan de Dorpsstraat veroorzaakt. De eigenaar moet binnen zes weken stoppen met  het gebruik van de oven op de huidige manier. Hij mag nog wel pizza’s maken in een elektrische- of gasoven. Maar ook dan geldt dat de geuroverlast binnen de perken moeten blijven. 

Wethouder Raat: ” Gezien alle stappen die reeds gezet zijn, heb ik er geen vertrouwen meer in dat aanvullende maatregelen een oplossing bieden. Daarom is besloten om de ondernemer van de pizzeria te sommeren te stoppen met het gebruik van de houtoven, binnen zes weken. Dit gebeurt niet per direct omdat op grond van vaste rechtspraak een redelijke begunstigingstermijn moet worden gehanteerd.”

Er is nog mogelijkheid voor de ondernemer om toch de houtoven te blijven gebruiken. Hij moet dan wel zorgen dat afgezogen dampen en gassen naar de buitenlucht twee meter boven het hoogste punt in een straal van 25 meter worden uitgestoten én dat deze door een doelmatige ontgeuringsinstallatie worden geleid.

De video is onlangs gemaakt door onze mediapartner NH. Het programma De Consumenteman besteedde al meerdere keren aandacht aan de rookoverlast.