SBO Wending krijgt als eerste Amstelveense basisschool een certificaat voor positief gedrag in de school

Wethouder Onderwijs Maaike Veeningen heeft op woensdag 18 oktober heeft samen met de leerlingen van de leerlingenraad het certificaat onthuld bij SBO Wending. De school ontving het certificaat voor de schoolbreed werkwijze PBS.

De werkwijze PBS staat voor Positive Behaviour Support en is een hulpmiddel bij het stimuleren van goed gedrag op school- en individueel niveau. Vanuit de gemeentelijke onderwijsagenda is een subsidie verstrekt aan SBO Wending waarmee de school de methode heeft geïntroduceerd. Onderzoek heeft aangetoond dat PBS een positief effect heeft op het schoolklimaat. Er zijn minder incidenten, er is meer rust en de effectieve lestijd neemt toe. Hierdoor verbeteren de leerprestaties van de leerlingen.

Wethouder Onderwijs Maaike Veeningen: “Fantastisch dat SBO Wending als eerste school in Amstelveen zulke goede resultaten behaalt met PBS. Bij de onthulling van het certificaat viel mij op hoe positief de contacten tussen de leerkrachten en de leerlingen verliep. Ik hoop dat meer scholen in Amstelveen deze methode gaan gebruiken.”

Het gunstige effect van de methode PBS is ook ondervonden door de inspecteur van het Onderwijs, de auditcommissie van stichting Amstelwijs maar nu ook erkend door het kenniscentrum SWPBS die het certificaat heeft afgegeven.