Sint komt uurtje eerder dan gebruikelijk naar Amstelveen

Sinterklaas komt dit jaar een uurtje eerder dan gebruikelijk naar Amstelveen. Meldde hij zich voorgaande jaren altijd rond 11.30 uur bij de Van der Hooplaan, dit jaar is hij hier al om 10.30 uur. De aankomst op het Stadsplein heeft plaats om 12.00 uur. De route blijft bijna hetzelfde. Alleen zal deze keer de Handweg worden vermeden. Bij de Lindenlaan gaat de route nu richting Kastanjelaan/Veenendaalplein en dan voor de oude Bajes richting Oude Dorp.

De intocht is dit jaar op 18 november en wordt deze keer door de gemeente met ondersteuning van een aantal vrijwilligers georganiseerd. Het comité dat de intocht al jaren organiseerde gooide dit jaar de handdoek in de ring omdat de gemeentelijke medewerking niet altijd optimaal was.

Nadat de Sint welkom is geheten op het Stadsplein zal hij naar de Schouwburg gaan. Daar zal het oude comité de activiteiten overnemen. Kinderen kunnen dus nog gewoon terecht voor handje van Sinterklaas en een voorstelling van Hoky Poky.

Route en tijdschema intocht:

10:30 uur Rotonde Sportlaan – van der Hooplaan
10:35 uur aankomst van der Hooplaan
10:40 uur aankomst rotonde Lindenlaan
10:50 uur aankomst kruising Lindenlaan – Keizer Karelweg
11:00 uur aankomst Veenendaalplein – Bovenkerkerkade
11:10 uur aankomst Stationstraat – Dorpsstraat
11:15 uur aankomst oversteek A9
11:20 uur aankomst Amsterdamseweg – Molenweg
11:35 uur aankomst Graaf Albrechtlaan – Keizer Karelweg
11:40 uur aankomst Graaf Albrechtlaan – Rembrandtweg
11:50 uur aankomst Rembrandtweg – Mr. G. Groen van Prinsterenlaan
12:00 uur aankomst Stadsplein gevolgd door rondgang
12:30 uur Welkomswoord door burgemeester in aanwezigheid van de kinderburgemeester op het podium op het Stadsplein