Succesvol Taalcafé in bibliotheek Stadsplein, dringend taalcoaches gezocht

Tijdens de Week van de Alfabetisering opende wethouder Maaike Veeningen op 5 september feestelijk het Taalcafé in de bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Er werden mooie intenties uitgesproken door de wethouder en Daphne Janson, directeur van de bibliotheek. Meer dan een maand later kunnen we spreken over een succesvolle start met veel enthousiasme van de bezoekers. De 23 aanwezigen verdeelden zich in groepjes en werden ondersteund door een vrijwilliger om bijvoorbeeld een gesprekje te beginnen of om diverse taalspelletjes te spelen. “Het gaat erom op laagdrempelige wijze mensen de kans te geven te oefenen met de Nederlandse taal”, aldus Anton Furnée van de bibliotheek. “Je hoeft je niet aan te melden van tevoren en er zijn geen verplichtingen.”

Veel van de bezoekers van het Taalcafé zijn ook nog op zoek naar een taalcoach, iemand die ze individueel coacht en de Nederlandse taal met ze oefent. “Helaas hebben we nu een wachtlijst met taalvragers”, legt Willy Helsloot uit, coördinator van het Taalhuis. “En zijn we dringend op zoek naar vrijwillige taalcoaches. Het kost niet veel tijd per week, met anderhalf uur kan je iemand al enorm helpen.” Iedereen die beter Nederlands wil leren is blij met de hulp van een taalcoach. Één van de leuke aspecten is het individuele contact. In informele sfeer samen praten over alledaagse onderwerpen.

Heb je interesse om taalcoach te worden? Kom langs bij de bibliotheek Amstelveen Stadsplein tijdens een van de spreekuren: dinsdag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur of mail naar: taalhuis@debibliotheekamstelland.nl.