Taxatiedag oude boeken in bibliotheek Aalsmeer

Heb je oude boeken, bijbels, handschriften, ansichtkaarten of prenten in huis? En ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar wat deze materialen waard zouden zijn? Pak ze dan goed in en neem ze op zaterdag 21 oktober mee naar de bibliotheek in Aalsmeer. Je kunt inlopen tussen 13.00 en 16.00 uur

Taxateur, antiquaar en veilinghouder Arie Molendijk is aanwezig in de bibliotheek om uw oude boeken te taxeren. De taxatie wordt zoveel mogelijk gedaan aan de hand van recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van de boeken is afhankelijk van de druk en de staat waarin het boek verkeert. Arie heeft inmiddels bijna 1000 taxatiedagen op zijn naam staan.

Met enige regelmaat komen er op dit soort dagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms doemen zelfs geheel onbekende boeken op. Arie neemt voor iedereen, één voor één, de tijd om een duidelijke taxatie te geven van de meegebrachte materialen. Mochten er interessante werken tussen zitten dan kun je deze direct verkopen; voor een eventuele restauratie kan een afspraak gemaakt worden. Heel zeldzame boeken kunnen in aanmerking komen voor een taxatierapport voor de verzekering. Zo’n rapport kan deze dag worden opgemaakt.

De toegangsprijs bedraagt vijf euro per persoon, ter plekke aan hem te voldoen ongeacht het aantal te taxeren boeken. Deelname en wachttijden zijn afhankelijk van de opkomst.

De Aalsmeerse bieb is te vinden aan de Marktstraat 19a.