Teleurstelling door verdwijnen buslijnen Waardhuizen

In Waardhuizen en Middenhoven zijn veel bewoners teleurgesteld in de nieuwe dienstregeling van de bussen die in december ingaat. “De vijf raadsleden, die Amstelveen vertegenwoordigen in de Regioraad, hebben zich lelijk te grazen laten nemen. Gevolg hiervan is dat de inwoners van Waardhuizen vanaf 10 december verstoken zullen zijn van openbaar vervoer door hun wijk en naar Gondel of Punter moeten wandelen, ” stelt Jan Demming, de man achter het wijkblad De Gondelkoerier.

Hij vervolgt: “Eén van de gevolgen van wijzigingen in de dienstregeling van Connexxion is dat bus 149 tussen Uithoorn en raadhuis Amstelveen (route: Nes a/d Amstel, Nesserlaan, Waardhuizen-centrum, Groenelaan, Busstation) gaat vervallen. En nu weet ik niet of de vijf vertegenwoordigers uit Amstelveen zich, net als ikzelf in eerste instantie, op het verkeerde been hebben laten zetten, maar er komt vanaf 10 december geen enkel vervangend vervoer meer in een langzaam maar zeker vergrijzende wijk, waar steeds meer inwoners afhankelijk zijn van openbaar vervoer.”

Demming zegt dat eerder de indruk werd gewekt dat er elektrische en oproepbare auto’s als alternatief voor bus 149 zouden worden ingezet op eerder genoemde route. “Maar dat blijkt dus niet het geval te zijn. Die auto’s rijden straks vanaf Uithoorn, via Nes a/d Amstel helemaal langs de Amstel en slaan ter hoogte van Ziekenhuis Amstelveen links af.”

Ook in Middenhoven wordt het vervoer minder. Vanaf 10 december zal lijn 199 alleen nog maar tot de Westwijk rijden. RTVA sprak met Ed Diekman van de Stichting WaMi (Waardhuizen/Middenhoven) en peilde de reacties bij de gebruikers van het openbaar vervoer.

Foto: Tim Castricum