Thomas Verbogt 10 november bij Libris Venstra

Thomas Verbogt, de koning van de melancholie, komt op vrijdag 10 november naar Amstelveen. Een literaire avond muzikaal omlijst door de groep ibiss. Thomas schreef vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Bekende titels van zijn hand zijn onder andere de romans Perfecte stilte en Kleur van geluk. Als de winter voorbij is stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs, de longlist van de ECI Literatuurprijs en op de shortlist van de Boekhandelsprijs.

Begin september verscheen Hoe alles moest beginnende nieuwe roman van de veelgeprezen auteur Thomas Verbogt (nominaties Libris Literatuurprijs, Boekhandelsprijs, ECI Literatuurprijs). Hoe alles moest beginnen is de meesterproef van Verbogt. Een onweerstaanbaar verhaal over de liefde, de tijd en de kracht van verbeelding.

Twee kinderen, Thomas en Licia, gaan met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet. Aan hun tijd samen komt abrupt een einde. Ze moeten elkaar loslaten, maar kunnen dat niet. In Hoe alles moest beginnen volgen we Thomas en Licia als kinderen, twintigers, veertigers en zestigers. Hoe gaat de tijd met hen om? Hoe behouden zij hun verzonnen leven? Hoe blijven hun levens verweven en welke betekenis hebben zij voor elkaar?

Thomas Verbogt zijn aanwezigheid wordt muzikaal geillustreerd door het muzikale duo ‘ibiss’,  ibiss bestaat uit twee schoolvrienden, Gerben Roebersen en Jasper (boekverkoper en barista bij Venstra) Schonewille. Gerben is klassiek slagwerker en Jasper is van huis uit kerkorganist. ibiss is ontstaan vanuit die klassieke scholing, met een degelijke progrock opvoeding en een gedeelde inspiratie door Miles Davis en Radiohead. De muziek is vanaf de eerste dag dat ibiss bij elkaar kwam gebaseerd op improvisatie en het samenspel op piano en drums.

Aanvang is om 19.30 uur en het duurt tot 21.30 uur. De toegang is €7.50.
Aanmelden gaat via: info@venstra.nl