Toename van autoinbraken in Amstelveen

De laatste paar dagen komen bij politie Amstelveen weer vele aangiftes binnen van diefstal uit auto’s. De voornaamste buit is het ingebouwde navigatiesysteem en ook de airbag van het stuur wordt veel gestolen. Vooral auto’s van de merken Volkswagen, BMW en Mercedes worden veel getroffen.

Zie je een verdachte situatie of ben je getuige van een situatie die je niet vertrouwt? Bel dan meteen 112. Politie Amstelveen geeft ook aan om op dat moment geen bericht via Facebook of Instagram te sturen. Deze worden niet 24 uur per dag uitgelezen.
Je kunt zelf ook maatregelen nemen om de kans op diefstal te verkleinen door bijvoorbeeld de auto dichtbij woningen te parkeren, of mooier nog, bij jou voor de deur. Zorg voor een goedgekeurd alarm, schaf een goed stuurslot aan en spreek met buren af om extra scherp te zijn.