Vanaf december geen contant geld meer in de bus

Niet alleen de buslijnen gaan in december dit jaar op de schop. Ook het betalen in de bus gaat met ingang van de nieuwe busconcessie in regio Amstelland-Meerlanden veranderen.

Waar het GVB in Amsterdam begin dit jaar al overstapte op contantloos betalen in de bus, gaat Connexxion nu ook gefaseerd over op geen contant geld meer in de bus. Vanaf 10 december dit jaar kan er niet meer contant betaald worden in de bussen in de regio Amstelland en vanaf 1 januari geldt dit voor alle bussen van Connexxion. Dit komt de veiligheid van de chauffeur en reizigers ten goede. Daarnaast is de nieuwe betaalvorm sneller en effici├źnter.

Hoe kan er dan in de bus betaald worden? De OV-chipkaart dat blijft gewoon. Dat blijft de makkelijkste en meest gebruikte methode. Bij de buschauffeur een kaartje kopen blijft ook mogelijk. Betalen is dan alleen mogelijk met pin of creditcard, voor dezelfde tarieven als waarvoor voorheen contant een kaartje gekocht werd. Daarnaast is het mogelijk mobiel een kaartje te kopen met de Tranzer-app.

Mocht je nou toch alleen contant geld op zak hebben, dan kan er op stations en bij de reguliere verkooppunten voor de OV-chipkaart een anonieme OV-chipkaart gekocht worden.

Meer informatie hierover is terug te vinden op de website van Connexxion.