Vanaf maart 2019 overstappen op Station Zuid

Sneltramlijn 51 zal in z’n huidige route in maart 2019 veranderen. Lijn 51 zal dan niet meer door Amstelveen rijden. Vanaf maart 2019 zal de Amstelvener aangewezen zijn op vervangende bus tot de nieuwe Amstelveenlijn gereed is (eind 2020). Deze zal tot Station Zuid rijden. Lijn 5 gaat ook een andere route rijden en krijgt als eindpunt Westerpark.

Lijn 51 blijft wel bestaan maar gaat een andere route rijden. Lijn 51 zal vanaf Amsterdam Centraal via Station Zuid naar de Isolatorweg rijden. Een zogenoemde U-bocht dus.

In een persbericht geeft de wethouder verkeer Jeroen Brandes een positieve wending aan de wijzigingen en dus de extra overstap: “Voor Amstelveen is het natuurlijk gunstig dat reizigers die vanuit Amstelveen naar bijvoorbeeld het Waterlooplein of Weesperplein willen, alleen maar op Station Zuid hoeven over te stappen op de ‘oranje’ metro 51. De reizigers die naar Centraal Station willen, kunnen ook gebruik maken van de NoordZuidlijn.”

Reizigers die vanaf Amstelveen naar Centraal willen zijn -ondanks de extra overstap- inderdaad sneller op het hoofdstation van Amsterdam. Wie echter naar het Weesperplein, Waterloopplein of Station Amstel wilt, is door de overstap zo’n vier minuten extra reistijd kwijt.