Vera Mulder in Bibliotheek over gelukkig worden

Vera Mulder, journalist bij De Correspondent, komt in De Maand van de Geschiedenis naar de Bibliotheek. Het thema Geluk staat in oktober in de schijnwerpers. Vera Mulder spreekt veel met activisten, muzikanten, sociaal werkers en meer die proberen collectief ongeluk en collectieve ongelijkheid te bevechten. Hun strijd is vaak persoonlijk, geboren uit een eigen positie van ongelijkheid of juist het willen inzetten van een privilege om bij te dragen aan de groei van een ander.

De rode draad in elk van deze verhalen? De meesten wisten hun eigen cynisme te overwinnen toen ze zagen wat voor waarde ze hadden voor anderen. Vechten voor het geheel als genezing van een deel, kortom. Voor sommigen was dit bijvangst, voor anderen een doel op zich. Misschien is dit wel die gezochte weg naar geluk: strijden voor het geluk van een ander. Vera Mulder schrijft verhalen over mensen waar altijd over, maar niet mee gepraat wordt. Ook maakt ze reportages over kleine en grotere maatschappelijke ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld racisme. Deze avond gaat ze graag met u in gesprek.

Woensdag 18 oktober van 19.30-20.30 uur in Bibliotheek Stadsplein. Kosten: lid €7,50 niet-lid €10 (inclusief proefabonnement op de Correspondent) graag online reserveren via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland Bibliotheken.