‘Verdachte moord Prunuslaan had relatie met slachtoffer’

De verdachte van de moord op de 50-jarige Wioletta Rogozinska lijkt een relatie te hebben gehad met het slachtoffer. Het onderzoeksteam gaf op zaterdag 23 september een Europees arrestatiebevel uit voor de 43-jarige Damian A. die de Duitse nationaliteit bezit. Dit is de man waar Wioletta volgens sociale media een geregistreerd partnerschap mee had. Via de sociale media van Damian A. werd duidelijk dat hij in het Poolse Zabrze zou verblijven, weet RTVA te achterhalen.

De lokale politie van Zabrze kon hem nog dezelfde zaterdag dag lokaliseren. Hij was aanwezig in een restaurant waar op dat moment een karaokefeest gaande was en werd ter plekke aangehouden. Op het moment van zijn aanhouding bleek hij stomdronken te zijn. Volgens de politie had hij 1,8 promille alcohol in zijn bloed. De lokale politie publiceerde foto’s van Damian A. na zijn arrestatie.

Op de dagen na de moord lijkt er op de sociale media weinig sprake van rouw. Hij is herhaaldelijk te zien op foto’s, lachend met meerdere vrouwen. Bij één foto is zelfs als bijschrift met lachende emoticons ‘moordenaar’ te lezen. Onder de foto zijn veel reacties te lezen waar A. wordt uitgemaakt voor moordenaar en mensen geschokt reageren op zijn -vermeende- daad.

Een motief voor de moord is nog onduidelijk. De recherche is momenteel nog druk bezig met het onderzoek. Ondertussen is al om uitlevering gevraagd bij de Poolse autoriteiten, zodat de politie in Nederland de man kan gaan verhoren.

Foto’s: Politie Zabrze & Facebook