Vier Amstelveense woningen gesloten vanwege hennepteelt

De afgelopen weken zijn op last van burgemeester Bas Eenhoorn vier woningen voor drie maanden gesloten. Het betrof woningen aan de Voorplecht, Catharina van Renneslaan, Asserring en Haya van Somerenlaan. Alle woningen waren ingericht om hennep te kweken of werden gebruikt voor handel in drugs. De gemeente ontving van de politie informatie op basis waarvan is besloten tot sluiting over te gaan. De sluiting van de woningen betreft een openbare orde sluiting op grond van de Opiumwet.

Aan de Voorplecht zijn in een woning 556 hennepplanten en 37 assimilatielampen aangetroffen. Daarnaast was sprake van diefstal van energie en water. In het kader van deze sluiting is één persoon in de woning aangehouden.

In een woning aan de Catharina van Renneslaan zijn hennepresten gevonden alsmede 256 gebruikte potten met kalkaanslagen en diverse lampen op latten van 3.5 meter. Ook hier was sprake van diefstal van energie.

Aan de Haya van Somerenlaan zijn in een woning 157 hennepplanten en 18 assimilatielampen aangetroffen. Daarnaast was sprake van diefstal van energie.

Amstelveen en politie voeren regelmatig adressenonderzoek uit als gegevens niet blijken te kloppen. In dat kader werd een bezoek gebracht aan een woning aan de Asserring. Hier woonde een persoon die niet geregistreerd stond. In de woning werd 7,3 kilo hennep aangetroffen. De persoon is aangehouden.