Wethouder economische zaken Maaike Veeningen maakt ‘bedrijventour’

Wethouder Economische Zaken Maaike Veeningen heeft vorige week samen met accountmanager MKB Mariska Leising, Hans Gort voorzitter KHN en Donald Wegman van de VAD een bedrijventour langs verschillende Amstelveense bedrijven gemaakt. De economische agenda van Amstelveen die vorig jaar door de gemeenteraad werd vastgesteld zet in op het versterken van het ondernemerschap. De gemeente vind het belangrijk om te investeren in de relatie met het bedrijfsleven en te informeren naar wat bedrijven nodig hebben voor succesvol ondernemerschap. Er werden zes bedrijven bezocht.

Wethouder Maaike Veeningen:”Ik vind het belangrijk dat de gemeente ondernemerschap faciliteert. Niet alleen voor grote internationale bedrijven maar ook voor het midden- en kleinbedrijf. Hiervoor is het belangrijk dat bedrijven de gemeente kennen en weten hoe ze knelpunten kunnen aangeven en om ondersteuning kunnen vragen. Maar het is vooral heel interessant om een kijkje te nemen in de keuken van verschillende prachtige Amstelveense bedrijven”.

De tour startte op het industrieterrein Legmeer met een bezoek aan maaltijden leverancier Langerhuize voor een rondleiding door de keukens. Daarna volgde in het Oude Dorp een bezoek aan het bedrijf Effiecient Hotel Partner, dat hotelaccommodatie en/of vergaderlocaties voor opdrachtgevers boekt. Het laatste bezoek die ochtend was aan ict bedrijf SRA Europe. De lunch werd gecombineerd met een bezoek aan DAY Foodbar op het Stadsplein. Na het Amstelveense succes opent dit restaurant binnenkort een nieuwe locatie in Amsterdam. In de middag volgt een bezoek aan de Franse ambachtelijke bakkerij Le Fournil die een jaar geleden in Amstelveen hun 3e vestiging opende. Daarna weer terug naar de Maalderij waar de inspirerende dag werd afgesloten met een bezoek aan i640GYM. Deze sportschool biedt naast verschillende sporten ook personal training, voedingsadvies en fysiotherapie.