Winkeldief steelt jas van 1700 euro, wordt gepakt door de politie

Weer een mooi succes voor de Amstelveense politie. Gisteren hebben ze een frequente winkeldief op heterdaad aan kunnen houden. Die had gepoogd een ‘peperdure’ jas van 1700 euro te stelen uit een winkel aan de Rembrandtweg.

Toevallig reed op dat moment een motoragent over de Rembrandtweg. Hij zette de achtervolging in en alarmeerde via de portofoon zijn collega’s. Een collega die achter de balie op het bureau zat, sprintte naar buiten en wist in het park de verdachte aan te houden. Ook de jas werd daar teruggevonden.

De winkeldief bleek een veelpleger te zijn. Hij is onderdeel van de top 400 aanpak. Personen op de Top400-lijst krijgen extra aandacht van de gemeente, politie, GGD en jeugdbescherming. Deze organisaties werken samen om te voorkomen dat deze jongeren opnieuw in aanraking komen met de politie.