Zo lang mogelijk thuis met dementie, hoe doe je dat?

Hanneke ten Brinke (mantelzorgconsulent bij ‘Mantelzorg en Meer’) zal 26 oktober met gespreksleider Cornelie Swart in De Luwte spreken over hoe je met dementie zo lang mogelijk, op een veilige en comfortabele manier, thuis kan blijven wonen. Als je als mantelzorger hulp en zorg biedt aan je naaste met een vorm van dementie, komt daar heel wat bij kijken. Vaak gaat het om langdurige en zeer intensieve zorg. Veel mantelzorgers ervaren dit als erg zwaar.

Mantelzorg en Meer kan helpen bij het verlenen van zorg aan de mantelzorger zolang je dit kunt en wenst, zodat je de zorg kunt volhouden en samen zo lang mogelijk in de eigen omgeving kunt blijven wonen. Enkele voorbeelden van ondersteuning die Mantelzorg en Meer biedt zijn: inzet van (zorg)vrijwilligers, cursussen, gespreksgroepen en individuele ondersteuning.

Uiteraard is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen aan Hanneke ten Brinke, zodat je na deze avond goed geïnformeerd bent over de vormen van ondersteuning die mogelijk zijn.

Locatie: Woonzorgcentrum De Luwte, Wimbledonpark 361 Amstelveen. Het begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. De zaal is open om 19.00 uur.