9 aanhoudingen na verkeerscontrole Stadshart

De resultaten van de grote verkeerscontrole gisteravond in het Stadshart zijn bekend. De controle werd gehouden in het kader van het Donkere Dagen Offensief.

Motorrijders van de politie dirigeerden ’s middags en ’s avonds de verkeersdeelnemers vanaf de A9 en de lokale wegen naar het Stadshart van Amstelveen om de controle verder uit te laten voeren.

In totaal vielen ruim 90 bekeuringen voor o.a. rijden zonder rijbewijs, onverzekerd rijden, drie keer rijden onder invloed, scooters met een te hoge constructiesnelheid, gladde banden, gescheurd chassis en ondeugdelijke remmen.

De politie hield ook nog twee mannen (28 en 30 jaar) uit Amsterdam aan. Zij reden in een auto met een verborgen ruimte waar 50.000 euro in was verstopt. Drie mannen (49, 52 en 66 jaar) uit Den Haag zaten in een auto waar een airsoftwapen, softdrugs en geld is aangetroffen. In totaal is 1700 euro aan openstaande boetes geïnd.

De belastingdienst nam 18 voertuigen in beslag en inde 62000 euro aan openstaande belastingschulden. Op de A9 controleerde de politie met radar en ANPR en constateerde 220 snelheidsovertredingen en 30 hits.

Aan de controle namen de Belastingdienst, Douane, Handhaving Amstelveen, Koninklijke Marechaussee, Politie Amstelveen/Amsterdam, Politie Landelijke Eenheid, Rijksdienst voor het Wegverkeer en Verkeershandhavingsteam deel.

Foto: KaWijKo Media