Alzheimer Café: in gesprek met iemand met dementie

In woonzorgcentrum De Luwte wordt donderdag 23 november weer een Alzheimer Café gehouden.  De aanvang is 19.30 uur en  rond 21.00 uur. is het programma afgelopen. . U kunt gewoon binnenlopen, de toegang is gratis. Deze keer is het thema: In gesprek met iemand met dementie

Harry van der Horst heeft de diagnose dementie gekregen. Job van Amerongen zal met hem en zijn partner en mantelzorger Marianne Dubbeldam in gesprek gaan.

De onderwerpen die aan de orde zullen komen zullen heel herkenbaar zijn voor mensen met dementie en hun naasten:

· Voordat je de diagnose dementie krijgt voel je vaak al dat er iets niet goed zit. Hoe is deze periode ervaren door patiënt en partner?

· En als je dan uiteindelijk de diagnose dementie krijgt, wat betekent dat voor beiden?

· Hoe reageert de omgeving op de diagnose, en erkent die omgeving wel de zwaarte en betekenis van de ziekte?

· Hoe beïnvloedt de dementie je leven, je sociale contacten en bezigheden?

· De gelijkwaardigheid van de relatie komt onder druk te staan omdat de patiënt met dementie steeds meer uit handen moet geven en de partner steeds meer mantelzorger wordt. Hoe kan je daar mee omgaan?

· Wat zijn de momenten die nog wel grote waarde hebben, hoe kan je er het ‘beste’ van maken?

Het gesprek van Job van Amerongen met Harry van der Horst en Marianne Dubbeldam zal veel ervaringen en emoties oproepen bij de bezoekers van het Alzheimer Café. Uiteraard is er ruim gelegenheid om die ervaringen te delen en vragen te stellen.
Woonzorgcentrum De Luwte van Zonnehuisgroep Amstelland is te vinden aan Wimbledonpark 361 in Amstelveen.