Amstelveen kiest voor ‘Bloempottenbrug’ bij A9

Bij Talkshow BV Amstelveen heeft wethouder Herbert Raat bekend gemaakt dat Amstelveen heeft gekozen voor fietsbrug ontwerp B.

De wethouder vroeg de mening van de Amstelvener via een digitaal referendum. Ontwerp B had de meest uitgebreide artist impression. In reacties op diverse sociale media lieten mensen al weten de voorkeur te hebben voor B, omdat hier het groene karakter van Amstelveen het beste naar voren kwam.

Het ontwerp ontving maar liefst 77% van de stemmen. De overige ontwerpen kregen ieder zo’n 7% van de stemmen. In totaal zijn bijna 12.000 stemmen uitgebracht op de vier ontwerpen. De architecten van het winnend ontwerp, Paul de Ruiter architects en CULD, krijgen opdracht het schetsontwerp uit te werken.

Wethouder A9 Herbert Raat (VVD): “Amstelveen heeft overduidelijk gekozen. We zijn overweldigd door het succes. Dit laat zien dat inwoners graag mee willen beslissen over hoe hun stad eruit komt te zien. Het ontwerp past goed bij het groene karakter van de stad. Wat mij betreft is de volgende stap Amstelveners na laten denken over een naam voor de brug. We zullen de komende periode kijken hoe we dit precies vorm gaan geven.”