Amstelveense verdachte aangehouden na schietpartij Nieuwegein

Vanmorgen zijn op de Meibergdreef in Amsterdam Zuidoost twee verdachten aangehouden na een wilde achtervolging. Volgens de politie waren beide mannen betrokken bij een schietpartij in Nieuwegein.

Bij die schietpartij in Nieuwegein kwam een 43-jarige man om het leven. In Vleuten werd kort daarna een auto in brand gestoken, vermoedelijk is dat de vluchtauto geweest. Een omstander zag vervolgens een volkswagen Golf wegrijden bij de autobrand en gaf het kenteken door aan de politie.

De politie kon een arrestatieteam inzetten om de verdachten aan te houden. Dit resulteerde echter in een achtervolging. Bij het AMC stopte de achtervolging en werden beide verdachten aangehouden na het lossen van een aantal waarschuwingsschoten.

De twee mannen komen uit Amsterdam en Amstelveen. Ze zijn beiden 24 jaar oud. Momenteel onderzoekt de politie of ze inderdaad bij de schietpartij betrokken zijn.

Foto’s: KaWijKo Media