ARC schrijft historie met tiende overwinning op rij

De rugbyers van ARC hadden het afgelopen zondag 26 november, erg makkelijk tegen de Dukes uit Den Bosch. De tegenstander werd op het Bossche rugbyveld eenvoudig met 0-54 opzij gezet. Voor de Amstelveners betekende dit de tiende overwinning op rij. Zij legden daarmee een historische reeks op de mat.

De meegereisde supporters zagen een vastberaden ploeg vanaf de eerst minuten een overwicht creëren op het veld. Het sterke pressiespel van het eerste van ARC hielden de ruimte voor de Bosschenaren klein, waardoor effectief aanvallen onmogelijk werd gemaakt. Zelfs het spelen met een man minder aan Amstelveense kant, kon de Dukes niet aan punten helpen. ARC behield de controle en trok de partij comfortabel over de streep.

Met de winst op de zuiderburen verstevigt ARC de koppositie in de competitie en behoudt het de ongeslagen status. Over twee weken, 10 december vindt de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie plaats. Tegenstander is dan Ascrum 2 uit Amsterdam. Het eerste team van Amstelveen krijgt vanaf 14.30 uur de kans ongeslagen uit de eerste helft van de competitie te komen.