ARC1 wint overtuigend van RRC1

Zondag 12 november stond de voor de rugbymannen van de Amstelveense Rugby Club (ARC) de achtste speelronde van de Eerste Klasse op het programma. Na een week rust was het aan de mannen om hun winning-streak te vervolgen. Met succes, want de wedstrijd werd ruim gewonnen met 58-3 van de Rotterdamse Rugby Club (RRC).

De spelers van Amstelveen wisten dat het nog wel eens een lastige wedstrijd kon worden tegen RRC, dat vorig jaar bijna wist te promoveren. Aan het begin van de wedstrijd stond ARC dan ook volop onder druk van de aanval en verdediging van RRC. Toch was het Amstelveen die de eerste punten op het scorebord zette. Niet lang daarna kwam Rotterdam terug met een benutte penaltykick. Dit zouden hun laatste punten van de wedstrijd zijn, welke vanaf dat moment volledig werd gedirigeerd door Amstelveen. In de eerste helft kwam de ploeg al op een comfortabele voorsprong, die nog verder werd uitgebouwd in de tweede helft. Eindstand 58-3.

Het eerste team van de Amstelveense Rugby Club heeft nu acht van de acht competitiewedstrijden gewonnen. Volgende week probeert de ploeg deze lijn voort te zetten tegen RC Delft 1.

Foto: Kevin Scott