Automobilist drinkt teveel, parkeert auto op trambaan in Amstelveen

De assistentieauto van politie Amstelveen werd zondagavond naar de Beneluxbaan gestuurd, alwaar ter hoogte van metrohalte centrum een auto zich had vastgereden in de trambaan, dit is te lezen op de facebook van politie Amstelveen.

Ter plaatse troffen de agenten de bestuurder aan die nog altijd in het voertuig zat. Deze probeerde nog weg te rijden en weigerde uit te stappen. Na aandringen van de politie stapte de man uit en was direct duidelijk dat de man onder invloed van alcohol was. De voorlopige ademtest bevestigde dit. 

Op het politiebureau is bij de man een ademanalyse afgenomen en bleek het ademalcoholgehalte 435 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Tevens zal er een artikel 130 Wegenverkeerswetprocedure tegen de man worden opgestart.

Ter plaatse op de Beneluxbaan hebben de collega’s van Team Transport Amsterdam de auto vakkundig van het spoor afgehaald.
Na een controle door het GVB werd het spoor weer vrijgeven en konden de wachtende trams/metro’s hun weg vervolgen.

Foto: facebook politie Amstelveen