Breng je stem uit op het mooiste huis of gebouw van Amstelveen

Er zijn veel mooie, originele, opvallende woningen en andere gebouwen in Amstelveen, maar welke is het mooist? Een vakjury, onder voorzitterschap van Xander Karskens, heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de Amstelveense Architectuurprijs. In de categorieën ‘woningen’ en ‘utiliteitsbouw’ zijn elk zeven gebouwen genomineerd. Het gaat hierbij om objecten die na 2013 zijn opgeleverd. Op www.amstelveen.nl/architectuurprijs kun je zien welke gebouwen genomineerd zijn.

Er kan tot en met 13 november een stem uitgebracht worden op de gebouwen (in elke categorie één) door een mail te sturen naar architectuurprijs@amstelveen.nl met een motivatie erbij. Als je dit doet maak je kans op een dinercheque van 200 euro te besteden in elk Amstelveens restaurant naar keuze.

Op 16 november maakt de jury bekend welke gebouwen de vakjuryprijs hebben gewonnen. De wethouders Peter Bot en Maaike Veeningen maken de publieksprijzen bekend. De winnende architecten zullen tijdens een feestelijke uitreiking in het Cobra Museum hun prijs in ontvangst nemen.

Foto: gemeente Amstelveen