Charkov Staats Opera Theater brengt klassieker La Traviata in Schouwburg Amstelveen

Het Charkov Staats Opera Theater staat op 24 november met Verdi’s opera La Traviata in Schouwburg Amstelveen.

La Traviata: Amor e morte (liefde en dood), zoals dit beroemde en tragische operaverhaal oorspronkelijk heet, is één van de beroemdste opera’s ter wereld. Het Charkov Staats Opera Theater brengt de wereldberoemde opera La Traviata op de planken. Deze opera vertelt het liefdesverhaal tussen Violetta en Alfredo. Violetta, een maintenée, leeft er aardig op los, totdat ze de romantische Parijse dichter Alfredo leert kennen. Ze wordt voor het eerst écht verliefd en samen proberen ze op het platteland een rustig leven op te bouwen. Zijn vader ziet echter geen heil in hun relatie en gebiedt Violetta de relatie te verbreken. Dat doet ze en ze pakt haar oude, losbandige leven weer op, maar wordt geveld door tuberculose. Pas op haar sterfbed worden de twee herenigd.

Het Charkov Staats Opera & Ballet Theater maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjet-Unie en Oekraïne. Bij dit theater zijn meer dan 700 mensen werkzaam, waaronder hooggekwalificeerde dansers, musici, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en balletschoenmakers. Het gezelschap toert daarnaast over de hele wereld met 150 voorstellingen per jaar.

Het stuk wordt gedirigeerd door de Nederlandse dirigent Jeroen Weierink. Hij is de vaste dirigent van Camerata Amsterdam en werkt regelmatig als gastdirigent bij orkesten in het buitenland. Hij dirigeert o.a. Het Bohuslav Martinu Filharmonisch Orkest, het kamerorkest van Jekaterinenburg, Georgian Synfonietta het Lyatoshynsky koor en orkest Kiev, het Radio Symfonieorkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Nationaal orkest van Kazachstan. Vorig jaar dirigeerde hij in de kathedraal van Kiev het concert dat gegeven werd ter herdenking van de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines. Afgelopen seizoenen reisde hij met het Charkov Staats Opera Theater door het land met Verdi’s La Traviata en Puccini’s Tosca.

Voor meer informatie en de kaartverkoop kijk op: https://schouwburgamstelveen.nl/