Column: Rollator

Onrust, mensen, er heerst onrust binnen de Ouderen Combinatie Amstelveen. Wacht, laat ik even opnieuw beginnen.

Ok, gaat-ie.

De afgelopen tijd is gebleken dat…

Nee, ook niet. Wacht ff hoor.

Ik weet het niet! Ik weet gewoon botweg niet wat ik kan schrijven over de Ouderen Combinatie Amstelveen, zonder steeds beeld te hebben van drie omaatjes en een stuk of wat opaatjes die elkaar de hersenpan inslaan omdat ze het niet eens worden binnen hun partij! Dan ben je (hier wilde ik schrijven: godverdomme) zo oud geworden, neem je om wat voor een reden dan ook op je +70ste nog zitting in de Raad, en dan mep je elkaar met je wandelstok het Gemeentehuis uit! Leuk he, politiek?

Nou heb ik sowieso helemaal niets met politiek, kan me er daarentegen wel vreselijk kwaad over maken, maar het bericht dat de OCA-leden elkaar in de grijze haren vliegen, deed mij mijn wenkbrauwen fronsen. Kijk, politiek wordt in achterkamertjes bedreven, er worden dealtjes gesloten. Er worden de meest grimmige afspraken gemaakt, er wordt met geld gesmeten en zo nu en dan wordt er een beerput geopend zodat ook wij wat meekrijgen van de smerige spelletjes die er gespeeld worden. Maar deze keer kun je daarvoor gewoon naar ons gemeentehuis lopen. Grote kans dat de wandelstokken en de kunstgebitten je om de oren vliegen.

Het fijne weet ik er niet van, wil ik ook helemaal niet weten, maar het heeft iets te maken met het feit dat opa A tegen opa B heeft gezegd dat hij niet meer op een verkiesbare plek terecht komt, want daar komt nu oma A te staan, en nu is opa B pissed. Of zoiets. Dus loopt opa B kwaad rond en omdat er ook wat alcohol mee gemoeid was, werd het ruzie. Nou weet ik niet eens óf ik het over de juiste opa B heb, misschien was het opa C, kan ook, maar dat je je op deze leeftijd nog zo druk moet maken over zulke zaken! Doe. Ff. Rustig! Straks krijgt er ééntje een hartaanval tijdens de zitting, moeten we jullie rollators uit elkaar trekken omdat jullie er elkaar expres mee aanrijden, en vinden we allemaal kapotgeslagen flessen advocaat op de vloer! Kom op zeg, ga normale oma dingen doen!

Toen mijn opa een rollator kreeg, ging ik er samen met hem voor het eerst mee naar buiten. We liepen zijn aanleunwoning uit, op weg richting het winkelcentrumpje, nog geen 300 meter verderop. Ik liep voorop, keek om, en zag mijn opa voorovergebogen aan zijn rollator hangen. Het ding stond duidelijk veel te ver bij hem vandaan, als hij nog een stap zou zetten zou hij head first op de tegels belanden. Ik liep naar hem toe.
“Opa, je moet je rollator wel bij je houden he?”, zei ik.
“Ach dat stomme ding gaat veel te hard!”, beet hij me toe.

Ik bied hierbij de rollator van mijn opa aan één van de leden van de OCA aan. Rijdt erg hard tegen de enkels van vervelende mede-leden aan.

Vraag maar aan mijn opa.

[efspanel style=”callout” type=””]
[efspanel-header]
Hugo Baudert
[/efspanel-header]
[efspanel-content]

Hugo Baudert, uit het mooie wijnjaar 1970, is een echte Amstelvener. Geboren op de van Heuvengoedhartlaan, opgegroeid in Waardhuizen en rondgezworven door het Oude Dorp en Westwijk, even uitgevlogen richting Amsterdam, is hij nu geland in de Bankrasbuurt.

Het grootste deel van zijn leven werkzaam ‘in de reclame’, heeft hij wat lopen klooien met hout, tapte hij biertjes maar is hij nu als zelfstandig copywriter aan het werk. Dat doet hij met  www.verhaalmeteenbaard.nl. Onbescheiden zegt hij: “Ik ben gewoon dé creatieve geest die elk bedrijf nodig heeft.” Jij zegt het Hugo!

[/efspanel-content]
[/efspanel]