EnergieOntbijt in het teken van de energietransitie

Op vrijdagochtend 15 december organiseert Duurzaam Amstelveen weer een EnergieOntbijt in opdracht van gemeente Amstelveen. Het ontbijt is tussen 8.30 tot 11.00 uur bij de Huismeesters van Nest (Laan van Kronenburg 14). Bewoners en ondernemers uit de wijken Uilenstede, Kronenburg en Bankras-Kostverlorenhof zijn welkom om met elkaar te sparren over vermindering van energieverbruik en duurzaam opwekken van energie. Uiteraard zijn Amstelveners uit andere wijken ook welkom.

BBA-wethouder Peter Bot (Duurzaamheid): “Met het EnergieOntbijt gaan we heel bewust de wijken in. Zo wordt deelname nog laagdrempeliger. Doel is te zorgen dat het gesprek over duurzaamheid in heel Amstelveen op gang komt. Vragen die centraal staan tijdens dit ontbijt zijn: Hoe kunnen we van elkaar leren om ons energieverbruik te verminderen? Helpen een duurzame school of energy battles tussen basisscholieren hierbij? Wat leren duurzame ondernemers en studentonderzoekers van elkaar? Welk leereffect heeft een energiescan van je eigen woning?”

Programma 8:30 – 9:00 uur Inloop met koffie, thee en een biologisch ontbijt. 9:00 – 9:45 uur Delen van successen en uitdagingen van inwoners. 9:45 – 10:30 uur Gastsprekers, waaronder Roos Wijkers, bestuurslid van SAMEEN, over wat studentonderzoekers en ondernemers voor elkaar betekenen, Arno van Wayenburg, woonachtig in Bankrashof en duurzaam ondernemer bij Innovaders, over hoe een duurzame basisschool bijdraagt aan een toekomstbestendige samenleving en Huibert Spoorenberg, bouwkundig ingenieur bij Ofme, over wat je kunt leren van een energiescan van de eigen woning.

10:30 – 11:00 uur Conclusies, uitwisseling van kennis tussen experts en bewoners.

Wilt u ook mee ontbijten en aan het gesprek deelnemen? Meld u dan vooraf aan bij de coördinator van het EnergieOntbijt Jacqueline Quarles van Ufford, jrvquarles@gmail.com. Wees er snel bij, want er is beperkt plaats.

Foto: Impressie van eerder Amstelveens EnergieOntbijt