Exposities in Ziekenhuis Amstelland

Kunstwerken van Ester Steintjes en Eduard de Vries worden tot en met eind december tentoongesteld in Ziekenhuis Amstelland.

De kleurrijke werken van Ester Steintjes zijn geïnspireerd op moderne vormgeving, waardoor het zowel bij jong als oud tot de verbeelding spreekt. Haar doeken zijn zelfs mondiaal vermaard. Want behalve dat ze in Haaksbergen haar eigen galerie heeft, fungeert het wereldwijde web als haar etalage. Zodoende moest ze vorig jaar een doek de oceaan over sturen nadat een enthousiast geraakte kunstliefhebber in Amerika enthousiast werd van haar werk. “Het liefst werk ik met acrylverf op doek, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar vrolijke en warme kleuren”, zegt ze zelf over haar werk. “In mijn schilderijen herken ik mezelf terug: een klein beetje chaos, maar tegelijkertijd ook rust.” De werken van Ester Steintjes, bestaande uit kleurrijke schilderijen van vrolijke dieren, zijn tentoongesteld in gang B.

Eduard de Vries is bekend van zijn landschappen in gouache en acryl. De expositie in Ziekenhuis Amstelland, in de gang bij fysiotherapie, toont Parijse stadsbeelden en bevat een vijftiental werken in acryl op papier. Schilderen doet Eduard graag, omdat hij het visuele wat hem boeit, graag in gouache en acryl wil vastleggen. Dit heeft te maken met eenvoud, natuurlijkheid en herkenning. Maar ook met beweging, verandering en vervreemding, want alles gaat immers aan ons voorbij.

Meer informatie:
www.estersteintjes.nl
www.eduarddevries.com